OyuncuyaHaber  

Go Back   OyuncuyaHaber > Oyun Konsolları ve PC Oyunculuğu > Oyun İncelemeleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Şubat.2018, 23:23   #1
Vatandaş
 
Source - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01 Kasım 2014
Mesajlar: 386
Standart Kingdom Come Deliverance Ön İnceleme (PS4)

Kingdom Come Deliverance Ön İnceleme (PS4)



Geliştirici: Warhorse Studios
Yayıncı(lar): Deep Silver
Oyun motoru: CryEngine
Platform(lar): PC/PS4/Xbox One
Tür: RPG/FPS
Boyut: 46.51GB
Web Sayfası: https://www.kingdomcomerpg.com/
Çıkış Tarihi: 13.02.2018

Arkadaşlar Kingdom Come Deliverance elime geçti ve oynuyorum yaklaşık olarak 2 saatlik kısa bir süre oyunu oynadım, bilmeyenler için oyun RPG-FPS türünde bir oyun, oyunu yapan ekip Mafia, Operation Flashpoint gibi başarılı oyunlarda çalışmış, bu kişiler Warhorse Studios adında bir stüdyo kurmuşlar ve bu oyun bu stüdyonun ilk oyunu. Kısa bilgilendirme sonrasında kısaca oyun hakkında edindiğim tecrübelerimi paylaşmak istiyorum sizlerle, oyun Roma dönemini konu almakta karakterimizin babası demircilik yapıyor ilerleyen zamanlarda babası öldürülüyor ve sizde babanızın intikamı için uğraşıyorsunuz ilerleyen zamanlarda konu çok daha farklı bir hal alacak gibi duruyor ama şuan için bunu tecrübe etmedim ama seziyorum.



Oyunda kılıç kullanmayı da öğreniyoruz FPS kamerasında farklı bir tecrübe olmuş ve kılıç sallamak çokda kolay değil ama pratik yaptıktan sonra hemen alışıyorsunuz. Oyun içinde ki menüde ınvertory, player, horse, quest log, map ve codex bölümleri var. Invertory: Elimizde bulunan tüm araç ve gereçler bu menü bir hayli detaylı. Player: Karakterimizin çok detaylı bir şekilde tüm özelliklerini görebileceğimiz bir menü. Bu menüde kendi içinde bölünüyor; stats, combat, skills vb. gibi menülere ayrılıyor. Burda karakterin kılıç kullanma, savaşma, silahsız savaşma savunma gücü gibi daha birçok özelliğini görebiliyoruz ve bunları geliştirebiliyoruz menü gerçekten çok detaylı.



Horse: Bu menüyü göremedim bir atım olmadığı için ama bu menününde detaylı olduğundan şüphem yok Quest Log: İsimlerden de anlaşılacağı üzere görevlerimiz anlatacak çok fazla şey yok. Map: Oyunda bulunduğunuz bölgenin haritası haritada görünecekleri siz seçebiliyorsunuz gidebileceğini birden fazla yer olabiliyor bunları seçmsk mümkün, bu yerler ekranın ortasında bulunan pusula tarzı göstergede de görünebiliyor yani bir yere giderken illaki harita açmak zorunda değilsiniz.



Codex: Bu bölümde bir hayli detaylı arkadaşlar ve bu bölümde kendi içinde bölünüyor bunlar; General: O denemin kültürü alışkanlıkları yaşam standartları eğitim ve toplumun özelliklerini anlatan bir bölüm. Locations: Oyunun geçtiği mekanlar hakkında detaylı bilgiler. Events: O dönem yaşanan olaylar ve gelişmeler bu bölümde bir hayli detaylı. Society: O dönem insanların meslekleri ve mesleklerin özelliklerini anlatan bir bölüm. Characters: O dönemdeki önemli karakterleri anlatan bölüm, kral, papa gibi.



Tutorials: Burasıda oyunda yapacağımız eğitimler. Kısaca menü bir hayli kalabalık ve detaylı arkadaşlar. Oyunun ilk bölümünde yaşayan bir ufak bir kasaba bulunuyor ve çok kalabalık olmasada her insan birşeylerle uğraşıyor kimi odun kesiyor kimi mekan işletiyor yani ortam gayet gerçekçi ve döneme uygun olmuş. Tabi kasabanın yanında bir kale bulunuyor bu kalenin askerleri girişte nöbet tutıyor ve sizi şuan için kaleye almıyorlar. Bu askerler kasabada da geziniyorlar.



Oyunun grafik motoru en güçlü grafik motorlarından biri olan ve bizlerin gurur kaynağı Yerli kardeşlerin kurduğu Crytek'in grafik motoru Cryengine kullanıyor. Oyunun grafikleri gayet güzel ve detaylı, renk paleti çok canlı buda oyunun çok güzel görünmesini sağlamış. Yalnız karakter animasyonları çok iyi seviyede değil daha iyi olabilirmiş. Ben oyunu PS4 Pro'da oynadım en ufak performans sorunu yaşamadım gayet akıcı oyun. Bunların haricinde oyunda çok fazla hata var 23GB'lık güncelleme gelmesine rağmen karakterlerin havada gitmesi, bizim karakterimizin nedenini anlamadığım şekilde devamlı çömelmesi npc'lerin birbiri içine girmesi bu oyun için üzücü bir durum tabi bu tip hatalar düzeltilebilecek hatalar olması sebebiyle çok fazla sorun edilmeyebilir ama editörler bu sebeple oyundan çok fazla puan kırması muhtemel. Seslendirmeler ve müzikler dönemi fazlasıyla yansıtıyor.

Arkadaşlar oyun hakkında kısaca bir ön inceleme yapmaya çalıştım atladığım kısımlar olabilir merak ettiklerinizi sorabilirsiniz, oyunu adam akıllı anlatabilmek için en az 15-20 saat hatta daha uzun süre oynamak gerekiyor.
Source isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
OyuncuyaHaber 2014-2018

Bizi Sosyal Medya Hesaplarımızdan da Takip Edebilirsiniz:

Follow @oyuncuyahaber